Forum › Forums › Kafeneio Chats › In a Greek kafeneio › TRAITOR Trump › Reply To: TRAITOR Trump
Ja bych to Z DLOUHODOBEHO HLEDISKA tak nepersonifikoval. Chybu spatruji v americkem politickem systemu. V dusledku tohoto systemu mohou ve spolecnosti zaujmout rohodujici posice jen bohati lide. Ve volbach muze zvitezit jen ten, kdo se opira o financni podporu velkych hospodarskych korporaci, koncernu, firem.
Takovy politicky system neni uplne demokratickym systemem. Bez ohledu na to, kterou ze dvou politickych stran obcane USA ve volbach zvoli.
Proto Amerika neni moralne-pliticky v dostatecne mire legitimovana pro svetovy ‘leadership’. V jejim pripade se jedna o to, ze je momentalne velmi mocna a je o tom hluboce presvedcena. Neni to ale prave realita, realita je jina. …
Neschopnost ukazovat tu spravnou cestu tomuto svetu Amerika jiz vicekrat demonstrovala. Americka administrativa pod vedenim noveho presidenta USA v kvetnu 1945 nedovolila generalu Pattonovi osvobodit Prahu (bylo by to velmi snadne, oddily ‘SS’ chtely nakonec kapitulovat); “darovala” Cechy Rusakum, kteri hrali roli osvoboditelu. A ziskali ohromne sympatie obyvatelstva (Z Plzne a Ceskych Budejovic se americka armada brzy stahla na Zapad).
Amerika take pravidelne ukazuje nezajem svych obcanu o deni jinde ve svete. Americane neumi cizi jazyky a neznaji i zakladni udaje ze zemepisu.
Je tudiz hloupe se na Ameriku, jako na ‘svetoveho leadera’, spolehat. … Bohuzel Evropa tak hloupa byla. Jeji hloupost nyni drasticky ukazuje nedostatek JEJICH prostredku na JEJI reseni valky na Ukrajine. Naopak ukazuje jen jeji zavislost na dobre vyzbrojene Americe. Takze se blizi scenar z kvetna 1945 z Prahy. = Kseftman z Wall-Street dava prednost Rusakum pred Ukrajinou. Jasne, sproste, bezostysne.
To, ze zde musim psat anglicky a ostatni jsou urazeni, ze v americkem foru musi moje prispevky prekladat, coz ja sam ale delam temer vzdy a neaurazi mne to, povazuji za projev dominance. Uvadet jako argument neco v tom smyslu, ze …”pravidla tohoto fora pripousti v hlavnim diskusnim prispevku pouze anglictinu, pro ostatni diskusi jsou urcena dalsi jazykova fora (kam vsak temer nikdo nepise), povazuji za argument zbytecne dominance. Ktera mi tady v Evrope neni sympaticka.
Na jakoukoli pomoc Ameriky nespoleham, nejsem hlupak. Je mi jedno, co si Americane o mne mysli. Jako jsem jim jedno ja, coz dobre vim a mam pro to dukazy (shora).
NATO by nemelo byt vedeno USA. Pokud to tak zustane, bude nas Evropany brzdit v pomoci jinym. Bude nas brzdit v pomoci nestastnikum proti krysam.
Pozdrav!!